Home Bitcoin Pensioenfondsen worden ingesteld op Board Bitcoin Bandwagon, Say Insiders
Bitcoin

Pensioenfondsen worden ingesteld op Board Bitcoin Bandwagon, Say Insiders

De Amerikaanse investeringsgigant voor digitale activa Grayscale heeft gesuggereerd dat pensioen- en kapitaalverschaffers aan boord van de crypto jus-trein klauteren – een mening die door een toenemend aantal specialisten uit de financiële sector wordt gedeeld.

De nieuwe CEO van het bedrijf, Michael Sonnenshein, zei per Bloomberg,

„We zien niet alleen deelname van het hedgefondssegment […], maar sinds kort ook van andere instellingen, pensioenen en schenkingen. De omvang van de toewijzingen die zij doen, neemt ook snel toe.

Grayscale beweert meer dan 3% van het wereldwijde aanbod van Bitcoin Billionaire te hebben, en Sonnenshein legde uit dat de 10 fondsen van het bedrijf momenteel 25 miljard dollar aan activa beheren, tegenover 2 miljard dollar een jaar geleden, aldus de heer Sonnenshein.

Het is ook van plan om zijn 24 werknemers te verdubbelen, gaat op een nieuwe marketing aandrijving ,,een half dozijn nieuwe producten“ dit jaar introduceren, voegde de CEO toe.

De commentaren van Sonnenshein komen heet op de hielen van een voorspelling vorige maand van strategen bij JPMorgan, de nieuwe Grijze Schaal supremo’s vroegere werknemers.

Nadat de Amerikaanse firma Massachusetts Mutual Life Insurance (MassMutual) aankondigde dat het USD 100m aan bitcoin kocht om toe te voegen aan zijn algemene investeringsfonds, schreven de deskundigen van JPMorgan,

„Men kan de potentiële vraag zien die de komende jaren zou kunnen ontstaan als andere verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen het voorbeeld van MassMutual volgen.“

En er is geen tekort aan steun voor deze claims.

De CEO van het crypto-beleggingsfonds Three Arrows Capital Su Zhu heeft in november 2020 enthousiast geopperd dat „als de pensioenen beginnen met het afstoten van de nul/negatief renderende wereldwijde markt voor staatsobligaties om BTC te kopen, dat een ware kapitaalvloedgolf zou zijn“.

Een meer conservatieve mening werd geuit door Frank Spiteri, Chief Revenue Officer bij CoinShares, die echter in oktober verklaarde dat de pensioenoperatoren het nog steeds veilig spelen.

Spiteri schreef,

„In onze engagementen zien we interesse en participatie van elk beleggerssegment, behalve van de pensioenen en de staatsinvesteringsfondsen.“

Maar velen hebben beweerd dat als het gaat om pensioenfondsen en BTC-beleggingen, het slechts een kwestie van tijd is voordat managers zich haasten naar crypto.

In mei vorig jaar legde Nick Prince, Financial Strategy Analyst bij de crypto-uitwisselingsgigant Coinbase, uit dat „het redelijk is om van pensioenfondsen te verwachten dat ze op een zinvolle manier in deze activaklasse investeren“ voordat banken, verzekeringsmaatschappijen en staatsinvesteringsfondsen hun stappen zetten, hoewel hij voorspelde dat familiekantoren en schenkingen naar crypto zouden gaan voor de pensioenbeheerders.

Ondertussen heeft Castle Island Ventures partner Matthew Walsh voorspeld dat een Amerikaans pensioenfonds publiekelijk een bitcoin-positie zal aankondigen voordat 2021 voorbij is.

En Christopher Wood, het Global Head of Equity Strategy bij de Amerikaanse investeringsbank Jefferies, heeft naar verluidt de goudreserves verminderd ten gunste van de bitcoin in zijn wereldwijde portefeuille voor in USD luidende pensioenfondsen.

Op het moment van schrijven (10:09 UTC) handelt BTC tegen USD 39.527 en stijgt met bijna 6% in een dag en 35% in een week. Gisteren werd voor het eerst in de geschiedenis USD 40.000 bereikt.

Author

admin