Home Bitcoin Blockchain-mysterier: Största kryptotransaktionsavgift
Bitcoin

Blockchain-mysterier: Största kryptotransaktionsavgift

Ta en titt på några kryptotransaktioner som medför onödigt höga avgifter.

Användare kan skicka kryptovalutor nästan var som helst globalt via blockkedjorna som de bygger på. Genom att skicka kryptotillgångar uppstår dock avgifter. Transaktioner kan ta längre tid för vissa tillgångar, beroende på deras relaterade blockchains. Vissa kryptoplånböcker och plattformar ger användarna möjlighet att välja en transaktionsavgift. Högre avgifter leder vanligtvis till snabbare transaktioner.

Under åren har dock vissa tillgångshållare lagt sina mynt eller tokenvärden i fel fält, vilket resulterat i orimliga, om än oavsiktliga, avgifter. Till exempel kan en innehavare tänka att skicka 12 Bitcoin ( BTC ) till en avgift på 0,01 BTC, även om de av misstag kan lägga 12 BTC i avgiftsrutan och spendera 12 BTC på avgifter medan de bara skickar 0,01 BTC till den avsedda destinationen.

Ett antal avgiftsolyckor har inträffat med Ether ( ETH ) och Bitcoin. Här är några smärtsamma avgiftsberättelser.

Tillräckligt med Ether för att betala ut $ 1 000 per dag under ett år

I februari 2019 betalade en branschdeltagare av misstag en stor summa på 2730 ETH för avgifter som en del av tre Ethereum-baserade transaktioner. Avsändaren betalade avgifter på 420, 210 och 2100 ETH i triaden av transaktioner. Enligt ETH-priserna vid tidpunkten för rapporteringen i mars 2019 uppgick transaktionskostnaderna till cirka $ 365 800.

Lyckligtvis fick denna avsändare en handling av god vilja från SparkPool, gruvpoolen i andra änden av transaktionen. „Tack SparkPool och dina gruvarbetare för att hjälpa oss att återhämta vår förlust“, noterade den oavsiktliga ETH-transaktorn som en del av ett blockchain-meddelande. „Vi är villiga att dela hälften av 2100 ETH med gruvarbetarna för att tacka gruvarbetarnas integritet,“ tillade transaktorn.

Ether värderas nu till 1850 dollar per mynt vid tidpunkten för publiceringen, vilket gör denna händelse värt drygt 5 miljoner dollar totalt.

En avgiftssaga med miljoner

Sommaren 2020 uppstod tre Ethereum-transaktioner med totalt 5 miljoner dollar i sammanlagda avgifter baserat på ETH-priser vid den tiden. Någon skickade 0,55 ETH, värderat nära 134 USD totalt då , i en transaktion den 10 juni 2020 och spenderade hela 2,6 miljoner dollar i ETH på gas – en branschperiod för de medel som betalades för transaktioner i Ethereums nätverk.

Efter avgiftshändelsen på flera miljoner dollar dök upp ytterligare två kraftiga transaktioner. Man såg ytterligare 2,6 miljoner dollar betalas för att skicka 350 ETH. Den andra överförde 3 211 ETH och stämde nära samma mängd för gas – 2 310 ETH för att vara exakt. Alla tre drag inträffade mellan 10 och 11 juni 2020.

Denna saga kanske inte har sammanfattat några misstag. Senare rapportering avslöjade att den tredje transaktionen – den som kostar 2 310 ETH för att flytta 3 221 ETH – var resultatet av en „skadlig attack“ som involverade offrets plånbok.

Paret av gasöverföringar på flera miljoner dollar förblir utan avgörande förklaring, även om teorier har inkluderat enkla användarfel, hackarrelaterade utpressningsinsatser och ett misstänkt Ponzi-system förlorar pengar. Men på dagens marknad är de tre transaktionerna värda över 43,6 miljoner dollar.

Author

admin