Home Bitcoin Är Ethereum Outdoing BTC i en teknisk skala?
Bitcoin

Är Ethereum Outdoing BTC i en teknisk skala?

Idag är inte en bra dag för bitcoin. Inte bara har valutans pris sjunkit flera meter tillbaka, men det ser ut som Ethereum – den näst största kryptovalutan i världen och den främsta konkurrenten till BTC – börjar köra tillgången på flera sätt.

Ethereum Blockchain: Ett nytt hem för BTC?

För att vara rättvis är Ethereums pris inte i närheten av bitcoin. Dessutom är marknadspriset inte lika starkt, men bitcoin spelar nu andra banan till Bitcoin Profit på ett stort sätt: mängden bitcoinförpackning som sker på Ethereum blockchain.

Fram till denna tidpunkt kunde bitcoin potentiellt „lindas“ på ETH-blockkedjan genom flera ETH-baserade tokens eller tillgångar, inklusive WBTC som har exploderat i popularitet sedan första halvåret. Som det visar sig fanns det mer BTC insvept på ETH-blockkedjan just förra månaden än det fanns nya mynt extraherade av kryptogruvar.

Att slå in bitcoin på ETH ger många påstådda fördelar. Till exempel är det allmänt tänkt att detta skulle potentiellt göra bitcoin kompatibelt med smarta kontrakt. Dessutom kan det påstås släppa nya förmågor – till exempel utlåning – till handlare, samtidigt som valutan fungerar på decentraliserade handelsplattformar.

Glassnode-analytiker skrev i en färsk rapport:

Detta utgör ett intressant problem för bitcoin. Även om det uppenbarligen har mer nytta efter att ha konverterats till Ethereum blockchain, kommer dess underliggande värde synbart från de 68 terawattimmar av kraft som går till att säkra bitcoin blockchain varje år. Hur mycket bitcoin behöver migrera till Ethereum innan behovet av bitcoin-blockkedjan i sig börjar ifrågasättas? Och, om detta skulle inträffa, vad skulle värdet av bitcoin om inte de enorma mängder energi som går till att upprätthålla dess existens?

Medan saker och ting ser extremt bra ut för Ethereum i skrivande stund – så länge har valutapriset exploderat med ungefär 300 procent sedan årets början – det är orättvist att helt utesluta BTC eller räkna ut det på något sätt. Även om tillgångens pris kan flyta vid pressen, känner många analytiker fortfarande att tillgången sannolikt kommer att vända sig under de kommande veckorna eller månaderna.

Vi kan inte räkna ut Bitcoin ännu

Jon Pearlstone från Crypto Patterns fame, till exempel, kommenterade nyligen:

Sedan bitcoins utbrott över nyckelprisnivån på 9 500 dollar i slutet av juli har bitcoin varierat mellan 10 500 dollar och 12 500 dollar. Även om det finns några baisseartade tecken har tjurarna kanten med ett hausseartat mönster i veckodiagrammet. Målet ligger i intervallet $ 15 000, vilket skulle vara en omprövning av 2019-toppnivån på $ 14 000. Om bitcoin kan bryta ut över den motståndsnivån med stark volym, finns det långsiktiga mönster med priser mycket högre, börjar med ett test av alla tiders toppar runt $ 20.000.

Author

admin